fbpx

Kernwaarden

Onze Kernwaarden

Soms is het goed om even stil te staan bij wat Nedcargo eigenlijk is. Wat drijft ons, waar zijn we trots op, hoe willen we met elkaar omgaan, hoe willen we dat onze klanten ons zien en ook onze leveranciers? We hebben dit alles op een rijtje gezet en willen iedereen in- en rondom ons bedrijf kort en krachtig uitleggen wat ons bedrijf drijft. Vanuit onze visie ‘Wasteless Supply Chain’ hebben we vier kernwaarden geformuleerd.

‘Betrokken bij wat we doen en voor wie we het doen.’

Veiligheid, prioriteit nummer één.
Nedcargo vindt het enorm belangrijk dat wij elke dag veilig aan het werk zijn. Daarom onderzoeken wij continue wat er verbeterd kan worden. Zo wordt iedereen dagelijks op veiligheid gewezen bij de dagstart, safety alerts, stickers op spiegels, trapleuningen, personeelstrainingen, etc.

Klantgerichtheid
Nedcargo is het visitekaartje van onze klant, wij mogen immers al die goederen op de afleveradressen bezorgen. Dat willen we perfect doen, prachtig als al die distributiecentra en de horeca tevreden zijn over hoe wij de goederen van onze klanten bezorgen. Op tijd, compleet!

Collegialiteit
Logistiek doe je niet alleen. We doen dat met elkaar, als team, als collega’s, elke dag weer. We zijn betrokken bij Nedcargo en Nedcargo is betrokken bij alle collega’s!

‘Uitdagen van de huidige situatie; het vandaag al beter doen dan gisteren.’

Vooruit gaan is het belangrijkste
De grote lijn is belangrijk, we gaan voor een wasteless supply chain. Elke dag verbeteren is het uitgangspunt, soms kleine verbeteringen soms verbeteringen door de hele organisatie heen. Als we als organisatie maar overal vooruit gaan.

Pro-actief verbeteren
We zijn altijd op zoek naar verbeteringen, intern maar ook voor de klant. Pro-actief met klanten en leveranciers streven naar een betere dienstverlening, dat willen we met Nedcargo.

Kleinere zendingen bezorgen we vanaf nu zelf
We merkten dat de klanten van Nedcargo behoefte hadden aan meer flexibiliteit en mogelijkheden om kleinere zendingen in bijvoorbeeld de binnenstad af te laten leveren. Door dit zelf te bezorgen met kleinere voertuigen zijn de kwaliteit en efficiëntie sterk verbeterd.

‘We investeren in onze klanten, onze mensen en in onze omgeving’

Samen met klanten innoveren en ondernemen
Nedcargo vindt het enorm belangrijk dat wij elke dag veilig aan het werk zijn. Daarom onderzoeken wij continue wat er verbeterd kan worden. Zo wordt iedereen dagelijks op veiligheid gewezen bij de dagstart, safety alerts, stickers op spiegels, trapleuningen, personeelstrainingen, etc.

We investeren in mensen
Goed opgeleide en geïnspireerde collega’s zorgen voor een prettige werksfeer en goede resultaten. Grote groepen volgen dit jaar ook Lean trainingen en maken kennis met dit principe om efficiënt en goed te werken. Ook de Nedcargo Academy voor young professsionals is een goed voorbeeld hiervan.

Duurzaamheid
In de periode tot 2022 willen we een aantal onderdelen van Nedcargo ontwikkelen om CO2 neutraal te worden. Je kunt denken aan zonne- en windenergie voor de warehouses.

‘Transparant naar onze klanten, medewerkers en leveranciers.’

Logistiek is leuk maar niet altijd makkelijk, niet alles gaat zoals gepland.
We zijn transparant naar klanten, ook als het een keertje niet gegaan is zoals beloofd. Dat vragen we ook van onze klanten en leveranciers.

Eerlijkheid
We gaan er vanuit dat collega’s onderling en met managers eerlijk en duidelijk met elkaar communiceren. Dat creëert een vertrouwde werkomgeving waarin iedereen tot z’n recht komt en z’n werk goed kan doen. En een werkomgeving waarin we elkaar mogen aanspreken op zaken die niet goed zijn gegaan.

Social Media
We zijn open en eerlijk naar de buitenwereld. Social media gebruiken we niet alleen voor successen maar ook om tegenslagen te delen.