fbpx

Marcel van Staaijeren – Manager Forwarding

—-

Marcel van Staaijeren, Manager Forwarding

In de begintijden van Nedcargo, wat dateert uit het begin van deze eeuw, trokken onze huidige directeuren naar Pakistan. Daar kwamen ze een transportbedrijfje tegen dat een logistieke partner zocht in Nederland. Deze ontmoeting stond aan de wieg van Nedcargo Forwarding. Het leuke is dat we nog steeds met deze Pakistaanse agent werken. Vanuit Pakistan verzorgt deze agent namelijk nog steeds een belangrijke goederenstroom voor één van de grootste Forwarding klanten.

Laten we eens inzoomen op die goederenstroom vanaf Pakistan. Vanuit Pakistan zijn er twee mogelijkheden om goederen naar Nederland te vervoeren. Door de lucht en over zee. Iedereen weet dat luchtvracht snel, maar duur is, en dat zeevracht goedkoper is, maar een stuk langer duurt. Echter ongeacht welke modaliteit de klant kiest, Nedcargo Forwarding kan het transport verzorgen.

Goederen die vanuit Pakistan via zeetransport aankomen in Nederland, zijn over het algemeen in containers verscheept. Containerschepen worden steeds groter. Dagelijkse arriveren in Rotterdam schepen met een capaciteit van meer dan 20.000 TEU. In de scheepvaart staat een TEU voor 1x 20ft container. Dit is het container type waarvan er 2 tegelijk op een vrachtwagen kunnen. De grotere containers, 40ft containers zijn gelijk aan 2 TEU. Hiervan past er 1 tegelijk op een vrachtwagen. De grootste containerschepen kunnen dus momenteel 20.000 containers tegelijk vervoeren. Zodra de containers aankomen in de Rotterdamse haven, kan Nedcargo Forwarding de douaneaangifte gaan verzorgen. Een douaneaangifte is verplicht voor ieder transport dat arriveert van buiten de EU.

De douane kan de aangifte accepteren, waarna direct het transport naar de klant wordt gepland of de douane kan besluiten om de goederen te willen inspecteren. In het laatste geval maakt Nedcargo een afspraak met de douane, waarna de goederen aansluitend worden geleverd. Met onze vaste partners draagt Nedcargo Forwarding zorg dat de goederen worden geleverd op bestemming. In het geval van de goederen uit Pakistan, worden de goederen geleverd bij het warehouse van de klant in Tilburg.

 

Steeds betere samenwerking

Gelukkig zien we ook meer en meer leveringen die Nedcargo Forwarding verzorgt naar onze eigen warehouses. Dit komt voort uit de samenwerking tussen Nedcargo Logistics en Nedcargo Forwarding die steeds beter wordt.

Nedcargo is een sterk merk, wat we nog beter kunnen uitdragen naar onze klanten. Hierdoor kan Nedcargo het aantal diensten dat we aan onze klanten leveren uitbreiden. De afgelopen periode zijn er initiatieven opgestart waarbij de samenwerking tussen Nedcargo Forwarding en Nedcargo Logistics centraal staat. Dit gebeurd bijvoorbeeld aan de commerciele kant, waarbij accountmanagers en een Forwarding collega gezamenlijk bij klanten op bezoek gaan, maar zeker ook aan de operationele kant. Nedcargo Forwarding in Zoetermeer verzorgt een grote stroom uitgaande zendingen vanaf onze warehouses. Het is van cruciaal belang dat het outbound proces voor beide divisies zo optimaal mogelijk is afgestemd. Zo hebben de collega’s van Forwarding in Zoetermeer de gegevens uit de LBS nodig om de order te boeken bij de zeerederij en gebruiken ze informatie uit de order voor het juist en tijdig opmaken van export douaneaangiftes.

De kracht van Nedcargo is dat we een groot aantal diensten in-house aanbieden. Zo levert Nedcargo Logistics onder andere de warehouse activiteiten, binnenlands transport en Nedcargo Forwarding levert het internationale transportstuk. Dit is een sterk uniek selling point, wat voor Nedcargo Forwarding goede kansen oplevert om verder te groeien. Als Manager Forwarding ben ik eindverantwoordelijk voor deze mooie divisie. Samen met zo’n 25 enthousiaste medewerkers werk ik met hart en ziel om van Nedcargo Forwarding een nog groter succes te maken.