fbpx

Nancy Goossens – Management assistent

—-

Nancy Goossens, management assistent

Nancy Goossens werkt inmiddels elf jaar bij Nedcargo. Gedurende die jaren is de inhoud van haar kantoorfunctie veranderd. Ze startte als medewerker debiteurenbeheer, maar langzaamaan kreeg haar werk een ander karakter. Doordat zij erg nauw samen werkte met de directie, ging zij steeds vaker allerlei ondersteunende taken voor hen doen. Inmiddels heeft zij ook officieel de functie van managementassistent gekregen, een baan die zij met enorm veel enthousiasme en plezier uitoefent.

Als je Nancy vraagt naar de inhoud van haar werk, vindt ze het moeilijk om de werkzaamheden samenvattend te omschrijven, omdat deze zo breed en gevarieerd zijn. We proberen het toch: Redder in nood? Ja, zo voelt zij zich soms wel door de waardering die zij voor haar werk krijgt, maar het is geen goede uitleg. Manus-van-alles? Nee, dat doet haar werk eigenlijk geen recht. “Het komt er op neer dat ik de directieleden help, faciliteer en ondersteun bij hun werk”, zegt Nancy. “Dat kan op allerlei manieren zijn. Het voorbereiden van vergaderingen en zakenreizen, het plannen van afspraken, vragen en e-mails beantwoorden als de directeuren zelf niet bereikbaar zijn, enzovoort.” De grote variëteit in werkzaamheden vindt Nancy erg leuk.

“Een logistiek bedrijf als Nedcargo is altijd in beweging. Letterlijk en figuurlijk!”, zegt Nancy. Door die dynamiek komt zij met allerlei kwesties in aanraking waar ze snel en adequaat een oplossing voor moet vinden. Nancy: “Dat is iets wat me wel ligt. Ik heb overal mijn contacten en weet de meeste zaken wel tot een goed einde te brengen.” Enthousiasme, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die je daarom wel moet hebben in dit vak, volgens haar. Tact in de omgang met mensen en een zorgzame houding komen verder ook goed van pas.

Enkele jaren geleden startte Nancy met een officiële opleiding voor deze functie, de M/HBO-opleiding Office Management. Werkgever Nedcargo droeg bij in de studiekosten via de scholingsregeling die binnen het bedrijf geldt. Ze is nu bijna klaar met de opleiding. De combinatie privé, werk en studie is pittig, maar ook leuk en uitdagend. Om nog eens te benadrukken hoe fijn ze haar werk vindt, zegt Nancy: “Er is zo’n gezegde: ‘Vind de baan waar je van houdt, en je hoeft geen dag meer te werken.’ Dat is echt een uitspraak die op mij van toepassing is.”