fbpx

Nathalie van Gool – Orderdesk

—-

Nathalie van Gool, medewerkster Orderdesk

Ik ben Nathalie van Gool en werkzaam bij Nedcargo sinds juli 2006. Ik ben begonnen op de afdeling inbound en outbound in Waddinxveen. Hierna ben ik naar de afdeling Customer Service gegaan en inmiddels bijna twee jaar werkzaam op de afdeling Orderdesk.


Wat doe je precies op de afdeling Orderdesk?
Wij bieden een nieuwe serviceverlening aan, aan de klant(en) die volledig of gedeeltelijk hun logistieke taken en activiteiten uit handen willen geven aan Nedcargo. Deze service verlening is nieuw op de logistieke markt in Nederland en ook voor klanten in het buitenland is dit erg interessant. Hierdoor hoeven zij geen kantoorpand te huren en mensen in dienst te nemen. Klanten kunnen van afstand inloggen en meekijken naar hun voorraden, orders, facturen en er kunnen diverse rapportages gedraaid worden.


Wat is het verschil met de afdeling Customer Service?

Bij Orderdesk heb je rechtstreeks contact met de eindklant (de afnemer). Bij CS zit de klant hier nog als schakel tussen. Je ontvangt hierdoor de bestellingen rechtstreeks per mail, EDI en zelfs af en toe telefonisch. Bij CS wordt er na levering geen factuur verstuurd, bij Orderdesk doen we dit wel en kunnen we zelfs het facturatiebeheer verzorgen als de klant dat wilt. Dit houd in dat je ook in de gaten houd of de afnemers wel op tijd betalen en ze eraan herinnert wanneer betaling achter blijft. Verder kan ik vertellen dat we ook het stuk voorraadbeheer binnenkort kunnen gaan aanbieden aan de klanten. Tijdig nieuwe voorraden bestellen bij de leveranciers. Door ook deze taak uit handen te nemen ontzorgen we de klant echt van A tot Z vanuit één plek. En dat vind ik een enorm pluspunt!


Met wie heb je het meest contact binnen Nedcargo?

Dat zijn de afdelingen Warehouse en Transport. Transport plant de orders in van de klanten die wij hebben bij Orderdesk. De opslag van deze klanten is in het warehouse Zoetermeer, dus met hen schakel ik ook veel. Naast het warehouse in Zoetermeer is er ook contact met de inbound en VAL afdeling van het warehouse in Haaften omdat ook daar klanten van de Orderdesk liggen.


Je kent zo te horen al best wat afdelingen en collega’s op verschillende vestigingen?

Klopt op de Customer Service afdeling leer je veel andere afdelingen kennen. Hier heb ik ook regelmatig contact gehad met de afdeling Forwarding in Zoetermeer. Deze afdeling verzorgt de export leveringen die buiten de Benelux geleverd moeten worden. Bij de Orderdesk hebben we naast Forwarding Zoetermeer ook contact met Forwarding in Rotterdam. Kortom, ik heb een leuke veelzijdige job met veel contact met collega’s en klanten!