fbpx

Koos van der Hoek – Reachtruckchauffer

—-

Koos van der Hoek, Reachtruckchauffeur

Binnen Nedcargo vervullen ruim 90 medewerkers (eigen en flexkrachten) dagelijks de belangrijke functie van Reachtruckchauffeur. Hieronder een aantal vragen aan Koos van der Hoek, een ervaren Reachtruckchauffeur werkzaam in ons warehouse in Haaften.

1. Hoe complex is jouw werk?

Voor mij zijn de werkzaamheden niet complex. Het werk en de plek waar de goederen moeten staan worden via het systeem doorgegeven. Wat het werk wel complexer maakt, zijn de smalle paden en de beperkte hoogtes van de stellingen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er pallets zijn die te hoog zijn voor een vak. Of dat geplaatste dozen bovenin de stelling vochtig zijn geworden waardoor deze zijn gaan uitzetten, waardoor de ruimte in het vak minder wordt.

 

2. Hoe afwisselend is je werk?

Het werk is elke dag hetzelfde. Vandaar dat ik het leuk vind om mijn reachtruck-werkzaamheden aan te vullen met uitzoek-werkzaamheden voor Customer Service.

 

3. Hoe is het om bepaalde productiviteitscijfers te moeten halen?

Ik vind het belangrijker om veilig te werken en een goede kwaliteit van werk af te leveren en let om die reden niet zo op de productiviteitscijfers. Daarnaast zijn er meerdere zaken van invloed op de productiviteit, zoals waar de goederen geplaatst zijn en of dezelfde goederen bij elkaar geplaatst zijn of dat ze verspreid door de hallen staan.

 

4. Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt als Reachtruckchauffeur?

Dat er wordt vergeten om de mast van de reachtruck naar beneden te halen, waardoor er bij het rijden een botsing ontstaat.

 

5. Wat vind je het leukste aan je werk?

Het contact met de diverse collega’s van het Warehouse, de Chauffeurs en de leidinggevenden.

 

6. Welke veiligheidsrisico’s loop je en zie je in je werk?

Te hard rijden, niet opletten, geen gebruik maken van de spiegels, niet goed kijken en niet claxonneren, wanneer dat wel nodig is.

 

7. Wat doe je eraan om veilig te werken?

Ik vind het belangrijk om alert te blijven, ik pas mijn tempo aan op het moment dat ik het einde van de straat/gangpad nader, ik blijf goed om me heen kijken (ook achterom) en de spiegels gebruiken. Bij het pakken van een pallet, zorg ik dat er geen Orderverzamelaar in de buurt staat. Ook spreek ik collega’s erop aan indien ze op een onveilige manier hun werk doen.

 

8. Hoe werk je samen met je collega’s in het Warehouse?

Ik ervaar de samenwerking redelijk goed, zo wordt eenieder geholpen wanneer dat nodig is, bv. bij het vallen van een pallet.

 

9. Wil je doorgroeien binnen Nedcargo, zo ja, naar welke functie?

Ik sta zeker open voor wat anders. Ik vind het leuk om problemen op te lossen en als we de functie van “Troubleshooter” zouden kennen, zou dat echt iets voor mij zijn. Ook zou ik (nog) meer een rol willen spelen in HACCP/Kwaliteit-gerelateerde zaken.