fbpx

Roland van Dijk – Vrachtwagenchauffeur

—-

Roland van Dijk, Chauffeur

Roland is sinds 1 september 2017 bij Nedcargo in dienst getreden als chauffeur. Inmiddels heeft hij via Nedcargo zijn CE-rijbewijs gehaald. Roland was deelnemer van een zij-instroom traject vanuit het Sectorinstituut Transport & Logistiek.

 

1. Waarom heb je voor het vak van chauffeur gekozen?

Diverse vrienden van me reden op de vrachtwagen en verschillende keren ben ik met hen meegegaan. Helaas was de opleiding te duur voor mij om te financieren. Toen zag ik de advertentie vanuit het Sectorinstituut Transport & Logistiek waarin ze chauffeurs zochten en waarbij de opleiding voor een groot deel gefinancierd werd. Toen begon het te kriebelen en heb ik me aangemeld.

 

2. Waarom heb je voor Nedcargo als werkgever gekozen?

Het Sectorinstituut Transport & Logistiek heeft Nedcargo als een van de werkgevers aangedragen, toen ben ik me verder gaan verdiepen in Nedcargo. Wat me aansprak zijn de mooie producten die je mag bezorgen.

 

3. Hoe was je ontvangst binnen Nedcargo, hoe zag je inwerkprogramma eruit?

De ontvangst was erg goed, door de gesprekken die er vooraf al met me gevoerd waren, was het helder wat er van mij verwacht werd. Voor mijn inwerkprogramma ben ik met drie verschillende ervaren chauffeurs meegereden om mee te kijken. Na ongeveer 1,5 week ben ik zelfstandig op pad gegaan.

 

4. Wat viel je op de eerste dagen?

Gezellig, iedereen groet elkaar, iedereen is bereid om te helpen, de onderlinge sfeer is goed.

Wat me opviel is dat het wat rustiger werken is dan ik had verwacht, dat je meer klantcontact hebt en de lange dagen.

 

5. Wat vind je goed aan Nedcargo?

Je staat er niet alleen voor, je kunt altijd contact zoeken met de planning en dan word je goed geholpen.

 

6. Wat zou je anders willen zien bij Nedcargo?

Duidelijkheid rondom de ritindeling. Het komt nog weleens voor dat bij het voorladen de rittenlijst niet overeenkomt met de bonnen, oftewel de goederen die klaar staan om te worden voorgeladen. Op het moment van voorladen is er dan niemand aanwezig om na te vragen wat de bedoeling is. Dit kan bv. te maken hebben met een last minute wijziging van de levering/bestelling.

 

7. Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit, komt dit overeen met de verwachtingen die je vooraf hiervan had?

Meestal start ik rond 06.00 uur, ga ik zelf laden en rijd ik om 07.00 uur weg. Gemiddeld belever ik zo’n 12 à 17 adressen op een dag met eventueel nog overslag wat er bijkomt. Dit komt overeen met de verwachtingen die ik vooraf hiervan had.

 

8. Wat vind je het leukste aan je werk?

Variatie op alle vlakken! Geen dag is hetzelfde, zowel qua adressen als qua tijden dat ik klaar ben met werken.